26.04.2024
 

 

Η Γ΄ τάξη επισκέπτεται ……

 

 Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 εμείς οι μαθητές της Γ΄ τάξης πήγαμε  στα γραφεία της Ι.Κ.Θ..  Όταν ήμασταν στο λεωφορείο,  όλοι νιώθαμε άγχος μήπως κάνουμε λάθος στην προφορική  έκφραση.

     Όταν φτάσαμε  στα γραφεία της Ι.Κ.Θ., επισκεφθήκαμε το γραφείο του Διευθυντή κ. Σ. Ιωσαφάτ. Μας μίλησε για την έρευνα και τη μελέτη που, είναι τα πιο σημαντικά εφόδια για τη ζωή των μαθητών. Του δώσαμε μια ευχετήρια κάρτα  και ένα δωράκι για το Χανουκά.

     Στη συνέχεια πήγαμε στα αρχεία της Ι.Κ.Θ.. Χτυπήσαμε το κουδούνι και μας έκανε εντύπωση που η πόρτα άνοιξε από μόνη της. Όταν πρωτομπήκαμε,  παρατηρήσαμε πολλά ράφια με αμέτρητους φακέλους  που μας εντυπωσίασαν.

Η κ. Αλίκη Αρούχ, η υπεύθυνη  του αρχείου μας υποδέχθηκε  πολύ θερμά και χαμογελαστά. Της δώσαμε μια ευχετήρια κάρτα για το Χανουκά και ένα δωράκι φτιαγμένο από μας. Μας έδειξε στον υπολογιστή τους αριθμούς των φακέλων  του Α.Σ. «ΜΑΚΑΜΠΙ», μας έδωσε οδηγίες και εμείς χωριστήκαμε σε ομάδες έρευνας  για την καταγραφή των πληροφοριών.

     Όταν  αρχίσαμε να καταγράφουμε  τις πληροφορίες νιώθαμε αγωνία,  γιατί δεν ξέραμε τι δυσκολίες  θα συναντούσαμε στην έρευνα. Ακόμη αισθανόμασταν σαν ιστορικοί ερευνητές,  επειδή μελετούσαμε παλιά έγγραφα  και φωτογραφίες.

     Χαρήκαμε πολύ όταν ψάχναμε τους φακέλους αρχειοθέτησης. Έμοιαζε σαν κυνήγι θησαυρού.

     Ενθουσιαστήκαμε όταν ψάχναμε μια ζωγραφιά  που έκρυβε ένα βιβλίο για τον καθένα μας!

     Την επόμενη φορά θα θέλαμε να ξαναεπισκεφτούμε  το Αρχείο, για να ολοκληρώσουμε την έρευνά μας .

     Σας ευχαριστούμε για το χρόνο που μας αφιερώσατε.

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης