09.04.2020
 

 

  NΕΑ > Ειδήσεις Αρχεία Νέων
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΚΘ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ COVID-19

Αγαπητοί ομόθρησκοι,

 

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης όλο αυτό το διάστημα έχει επιδείξει απόλυτη κοινωνική ευθύνη και ευαισθησία στην προσπάθειά αποφυγής του κινδύνου διάδοσης του ιού COVID-19. Παράλληλα, ακολουθώντας πιστά τις ΠΝΠ 64/14-03-2020  και ΠΝΠ 22/25-02-2020 και την Δ1α/ΓΠ.οικ. 18149/13-03-2020 έχει αποφασίσει σαν μέτρο πρόληψης την προσωρινή αναστολή όλων των συναθροίσεων κοινού στις Συναγωγές, στο Μουσείο, στο Μίκβε και σε όλα Κοινοτικά Κέντρα.

 

Ως εκ τούτου η Ισραηλιτική Κοινότητας Θεσσαλονίκης ανακοινώνει:

 

  1. Την ακύρωση της Ζιάρα, στην οποία συναθροίζεται κοινό, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 22-03-2020. Σας ενημερώνουμε ότι το νεκροταφείο θα παραμείνει ανοικτό για μεμωνομένες επισκέψεις.
  2. Την ακύρωση όλων των προγραμματισμένων Σέντερ για το Πέσσαχ.
  3. Για την αποφυγή συνωστισμού και για την ασφαλέστερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε πριν επισκεφτείτε τα γραφεία της Ι.Κ.Θ., να καλείτε στο 2310.275.701 (εσωτ. 140) ή να στείλετε email στο info@jct.gr.
  4. Αναφορικά με τα είδη Πέσσαχ (Ματσά, Κρασί, Κουλουράκια, Αλεύρι) σας ενημερώνουμε ότι η Κοινότητα έχει εξασφαλίσει την προμήθειά τους και σας προτείνουμε για την αποφυγή συνωστισμού και για την ασφαλέστερη εξυπηρέτησή σας να καταχωρείτε την παραγγελία σας:

α) μέσω του συνδέσμου https://forms.gle/DYe8hQzHfDPfkjhi8 ή

β) μέσω email στο info@jct.gr ή

γ) τηλεφωνικά στο 2310.275.701 (εσωτ. 140).

 

Η διάθεση των ειδών θα ξεκινήσει από την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 (09.30 -14.00) και θα πραγματοποιηθεί σε ισόγειο χώρο της Ι.Κ.Θ. στη Βασιλέως Ηρακλείου 26.

 

Σας προτρέπουμε να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες προφύλαξης που έχουν εκδοθεί και να τηρείτε τα μέτρα προστασίας.

 

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες ας δείξουμε δύναμη, υπομονή, σύνεση και αλληλεγγύη. Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο πλευρό σας.

 

Με τιμή,

Για την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΔΑΥΙΔ ΣΑΛΤΙΕΛ                 ΧΑΝΑ ΠΙΝΤΟ


περισσότερα...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δρόσου Τσαβλή η σιωπηρή πορεία μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη, αναβάλλεται λόγω των μέτρων πρόληψης κατά του κορωνοϊού (COVID-19).

 

Αναβάλλονται επίσης μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα και του Γενικού Προξένου της Γαλλίας κ. Philippe Ray, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μωύς Αλλατίνι, όπως και οι παρουσιάσεις βιβλίων που διοργανώνονταν από το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης με τίτλο «Αφηγήσεις της γαλλικής εβραϊκής κοινότητας της Σαλονίκης» που προγραμματίζονταν για το Σάββατο 14 Μαρτίου.

 

Τέλος, η αναστολή όλων των θρησκευτικών συναθροίσεων κοινού στις Συναγωγές και στα Κοινοτικά Κέντρα (Καμπαλάτ Σαμπάτ, Μίκβε κλπ.) παρατείνεται έως και τις 31/3/2020.

 

Για την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΔΑΥΙΔ ΣΑΛΤΙΕΛ


περισσότερα...
 
Μέτρο πρόληψης

Σε συνέχεια της συνημμένης επιστολής του ΚΙΣΕ, η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, ευαισθητοποιημένη από το γενικότερο κλίμα και στην προσπάθειά αποφυγής του κινδύνου της εμφάνισης ή και διάδοσης του ιού COVID-19 και με σκοπό να προστατεύσει τις ευπαθείς ομάδες ομοθρήσκων,

 

ανακοινώνει σαν μέτρο πρόληψης την προσωρινή αναστολή από 01/03/2020 έως και 14/03/2020 όλων των θρησκευτικών συναθροίσεων κοινού στις Συναγωγές και στα Κοινοτικά Κέντρα.

 

Σας ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση.

 

Με τιμή,

Για την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΑΥΙΔ ΣΑΛΤΙΕΛ

 

ΦΕΚ A 42 - 25.02.2020


περισσότερα...
 
Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών για το Μουσείο Ολοκαυτώματος ΕλλάδοςΣτις 3.11.2019 ο Πρόεδρος του ΚΙΣΕ και της ΙΚΘ κ. Δαυίδ Σαλτιέλ είχε συνάντηση στα γραφεία της ΙΚΘ με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη.

 

Στο επίκεντρο βρέθηκε η κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη. «Είναι πρόθεση της κυβέρνησης και του υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή να προχωρήσουμε άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λυθούν τα διαδικαστικά ζητήματα που απομένουν για να ξεκινήσει η κατασκευή του. Το Μουσείο Ολοκαυτώματος της Ελλάδος θα αποτελέσει για την πόλη της Θεσσαλονίκης ένα νέο σημαντικό τοπόσημο που θα προσελκύσει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο», υπογράμμισε ο στενός συνεργάτης του κ. Καραμανλή, κ. Γιώργος Καραγιάννης.

 

Ακολούθως ο κ. Καραγιάννης επισκέφτηκε το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης όπου και ξεναγήθηκε από τον κ. Σαλτιέλ στην έκθεση «Θεσσαλονίκη: Μητρόπολη του Σεφαραδισμού». 


περισσότερα...
 
Aντισημιτικά συνθήματα στη συναγωγή Τρικάλων

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ        

Το βράδυ της 30ης προς 31η Δεκεμβρίου 2019, άγνωστοι έγραψαν αντισημιτικά συνθήματα στην περίφραξη της ιστορικής Συναγωγής Τρικάλων που ανακαινίστηκε πρόσφατα.

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα, εκφράζει την αγανάκτηση της για την προκλητική αυτή ενέργεια και καλεί τις Αρχές να δράσουν άμεσα ώστε να συλληφθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Ο αντισημιτισμός και η μισαλλοδοξία δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία. Η Πολιτεία πρέπει να λάβει όλα τα αναγκαία εκείνα μέτρα ώστε βραχυπρόθεσμα να στιγματίσει και να κολάσει την πράξη και μακροπρόθεσμα να επιτύχει την εξάλειψη παρόμοιων φαινομένων και να ξεριζώσει τέτοιες αντιλήψεις ακόμη και από τους ελάχιστους θιασώτες.

Για το Κοινοτικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΑΥΙΔ  ΣΑΛΤΙΕΛπερισσότερα...
 
 
   
Αρχεία Νέων