26.04.2024
 

 

Διακρίσεις του Ηλία Ν. Γιεχασκιέλ

Στις 20 Ιανουαρίου 2009 ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Πρόεδρος του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία κ Δημήτριος Σιούφας βράβευσε σε ειδική εκδήλωση, στο Ίδρυμα της Βουλής, μεταξύ άλλων και τον Ηλία με “δίκαιο έπαινο“ για το χάλκινο μετάλλιο που πήρε πέρσι στην 25η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, παρουσία του Υπουργού Παιδείας κ ’ρη Σπηλιωτόπουλου του Υφυπουργού Παιδείας κ Ανδρέα Λυκουρέντζου, Βουλευτών κι άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.

Στις 22 Φεβρουαρίου 2009 στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ο Ηλίας βραβεύτηκε με Χρυσό Μετάλλιο και Τιμητικό Δίπλωμα Α’ Βραβείου γιατί διακρίθηκε φέτος στην 26η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα. Η απονομή του βραβείου έγινε από τη Βουλευτή κ. Συλβάνα Ράπτη παρουσία εκπροσώπου του Υπουργού Παιδείας, καθηγητών Πανεπιστημίου και εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων.

Από 29/4/09 ως 4/5/09 ο Ηλίας συμμετείχε στην 26η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα που έγινε στο Kragujevac της Σερβίας και πήρε πάλι χάλκινο μετάλλιο. Τον Ιούλιο του 2009 συμμετείχε στην 50η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (IMO) που έγινε στη Βρέμη της Γερμανίας με τη συμμετοχή άνω των 100 χωρών όπου και πήρε εύφημο μνεία.

Με τις επιτυχίες του αυτές και την άριστη επίδοσή του στο ΙΒ του κολλεγίου Ανατόλια έγινε δεκτός με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Princeton της Πολιτείας New Jersey των ΗΠΑ όπου και φοιτά από το Σεπτέμβριο 2009.

Του ευχόμαστε ολόψυχα πάντα επιτυχίες και καλότυχος.