20.04.2024
 

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

 

Στις 27.8.2019 ο Πρόεδρος του ΚΙΣΕ και της ΙΚΘ κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, συνοδευόμενος από μέλη του Προεδρείου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, συναντήθηκε με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως.

Κατά τη συζήτηση που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα η Υπουργός εξέφρασε τη βούληση της αναφορικά με τη στήριξη των ζητημάτων που αφορούν τον Ελληνικό Εβραϊσμό και  άπτονται του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου. Επιπλέον η κ. Κεραμέως τόνισε πως η αντιμετώπιση του Αντισημιτισμού είναι ζήτημα ποιότητας της Δημοκρατίας μας και ξεκαθάρισε πως ανάμεσα στους σκοπούς του εκπαιδευτικού συστήματος πρέπει να είναι και η εμπέδωση του αλληλοσεβασμού.

 


 


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Κ. ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

 


Στις 3.9.2019 ο Πρόεδρος του ΚΙΣΕ και της ΙΚΘ κ. Δαυίδ Σαλτιέλ συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Ο Αναπληρωτής Υπουργός εξέφρασε την πρόθεση της ελληνικής Κυβέρνησης να στηρίξει το έργο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και ενημερώθηκε από τον κ. Σαλτιέλ για τις δραστηριότητες και πρωτοβουλίες του Ελληνικού Εβραϊσμού, καθώς και για τα  προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ισραηλιτικές Κοινότητες στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαλτιέλ αναφέρθηκε στην επικείμενη ανάληψη της ετήσιας προεδρίας της «Διεθνούς Συμμαχίας για την μνήμη του Ολοκαυτώματος» (IHRA) από τη χώρα μας το 2021. Επίσης, ενημέρωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό για την προσπάθεια που καταβάλλεται για την επιστροφή των αρχείων της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης,  από τη Ρωσία, όπου ευρίσκονται. Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως η Ελληνική Κυβέρνηση θα υποστηρίξει το έργο του ΚΙΣΕ και πως παρακολουθεί με ενδιαφέρον την πλούσια δραστηριότητά του. Τέλος, δέχθηκε πρόσκληση να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα που διοργανώνονται από το ΚΙΣΕ σε συνεργασία με την IHRA και το Δουκάτο του Λουξεμβούργο στη Βέροια, στις 22 Σεπτεμβρίου 2019.