18.04.2024
 

 

Mitzvah Day

 

 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τα μέλη της κοινότητας ανταποκρίθηκαν θερμά στο κάλεσμα της νεολαίας, για συμμετοχή στην εκδήλωση “Mitzvah Day”.  Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, μικροί και μεγάλοι προσήλθαν στους χώρους του κοινοτικού κέντρου και με τη συμβολή τους επιβεβαίωσαν τους στόχους του προγράμματος.

 

Το “Mitzvah Day” ξεκίνησε από μια οργάνωση στην Αγγλία, οι βάσεις της είναι στις αρχές της εβραϊκής θρησκείας για την βελτίωση του κόσμου και την δικαιότερη κατανομή των αγαθών. Η μέρα αυτή απευθύνεται σε όλους και μπορούν να συμμετάσχουν στην οργάνωσή της και στις εκδηλώσεις της όλοι όσοι έχουν την επιθυμία να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία τους. Περιλαμβάνει κάθε είδους δράσεις που στόχο έχουν ακριβώς να βοηθήσουν, να ανακουφίσουν και να προσφέρουν χαρά και φροντίδα στους ανθρώπους και στο περιβάλλον. Πολλές οργανώσεις και κοινότητες σε όλη την Ευρώπη έχουν υιοθετήσει την εκδήλωση και διοργανώνουν δράσεις για την επίτευξη των στόχων τους.

 

Στην ημέρα κοινωνικής προσφοράς της κοινότητάς μας συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και ετοιμάστηκαν δέματα που σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης θα μοιραστούν σε ευπαθείς οικογένειες της πόλης.

 

 

Η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής κ. Γούλα παρουσίασε και εξήγησε στους παρευρισκόμενους τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου Θεσσαλονίκης και ευχαρίστησε θερμά την Κοινότητα και την Επιτροπή Νεολαίας για την πρωτοβουλία που ανέλαβε. Η εκδήλωση θα αναρτηθεί στις δράσεις του Δήμου.

 

Στις παράλληλες εκδηλώσεις που έγιναν αυτή τη μέρα στο Κοινοτικό Κέντρο ήταν η «Γιόγκα Γέλιου», με την κυρία Ηλιάννα Κυνηγοπούλου για γονείς με παιδιά και για ενήλικες καθώς και στοχευμένες δραστηριότητες για τα παιδιά στο Παιδικό Κέντρο, με επίκεντρο τις έννοιες της προσφοράς και της βελτίωσης του κόσμου. 

 

Η Επιτροπή Νεολαίας επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στη μέρα αυτή είτε προσφέροντας τρόφιμα, είτε συμμετέχοντας στο σχηματισμό των δεμάτων είτε απλά προσερχόμενοι και προσφέροντας τον χρόνο τους στην εκδήλωσή. Επίσης επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά το Κοινοτικό Συμβούλιο για την υποστήριξη και τη συμβολή του στους σκοπούς της μέρας.