19.04.2024
 

 

Συνεργασία του Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης με το Φεστιβάλ Κόδρα

 

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2013, στις 8 μ.μ., εγκαινιάζεται στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Πτέρυγα Ανδρέα Σεφιχά, η έκθεση "Βανγκάρντ", με έργα 9 ξένων και 3 ελλήνων καλλιτεχνών. Πολλά από τα έργα είναι βίντεο και installations. Η έκθεση, την οποία επιμελήθηκε η κυρία ¶ννα-Μαρία Καντά, πραγματοποιείται στο πλαίσιο και με πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Κόδρα και θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Η συνεργασία με το Φεστιβάλ Κόδρα περιλαμβάνει την κοινή επανέκθεση δύο εκθέσεων παραγωγής του Μουσείου μας Πολυχώρο Τέχνης Remezzo, στην παραλιακή οδό Ν. Πλαστήρα 2 της Καλαμαριάς. Η επανέκθεση έχει τον ενιαίο τίτλο "Από το Τσαρσί στο Καραμπουρνάκι". Περιλαμβάνει την έκθεση του Μουσείου «Μία πόλη αναζητά τις «Κεϊλότ» της: αόρατα πολιτισμικά μνημεία της Θεσσαλονίκης», η οποία προσδιορίζει με βάση αρχειακά έγγραφα τις ακριβείς θέσεις των παλιών συναγωγών της Θεσσαλονίκης.

 

 

Περιλαμβάνει επίσης την παλαιότερη έκθεση του Μουσείου «Με δικά τους λόγια», η οποία χρησιμοποιεί επίσης αρχειακά τεκμήρια για να αναδείξει τη ζωή της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης.

 

 

Φοιτητές του τμήματος εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αξιοποιούν το αρχειακό στοιχείο για να συνδέσουν με εικαστικό τρόπο τις δύο εκθέσεις. (Διάρκεια από 10 ως 20 Σεπτεμβρίου 2013).
Ξενάγηση στο Remezzo και γνωριμία με τους φοιτητές και τα έργα τους θα γίνει την Πέμπτη 12.9.2013, ώρα 08.30 μ.μ.