29.03.2024
 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ κ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ»

H Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα τα όσα ειπώθηκαν από τον επικεφαλής του κόμματος της Χρυσής Αυγής κ. Μιχαλολιάκο, στην εκπομπή του Mega «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη που προβλήθηκε στις 13 Μαΐου 2012.

 

Η εξομοίωση του Ολοκαυτώματος με το αποτέλεσμα πολεμικών επιχειρήσεων και η αμφισβήτηση της εξόντωσης των 6.000.000 Εβραίων της Ευρώπης, ανάμεσα στους οποίους 77.377 Έλληνες Εβραίοι, οι 50.000 από τη Θεσσαλονίκη, αποτελεί προσβολή για τους επιζώντες των ναζιστικών στρατοπέδων και τη μνήμη αυτών που δολοφονήθηκαν βάναυσα στους θαλάμους αερίων και τα κρεματόρια, την ύπαρξη των οποίων αρνείται ο κ. Μιχαλολιάκος.

 

Τέτοιους είδους ανιστόρητοι ισχυρισμοί προάγουν τον φανατισμό, τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό θέτοντας δυστυχώς τις βάσεις για την ανάπτυξη ανάλογων λόγων και πράξεων . Η κοινωνία μας οφείλει με προεξάρχοντες τους εκπροσώπους των θεσμών του Ελληνικού Κράτους να απομονώσει  τις φωνές αυτές προστατεύοντας την ιστορική Μνήμη.