29.03.2024
 

 

Μακαμπιάδα 2000

Ύστερα από πολλή προσπάθεια και σχεδιασμό, η ελληνική αποστολή κατάφερε να λάβει μέρος στη φετινή Μακαμιάδα. Η αποστολή, που αναχώρησε για το Τελ-Αβίβ στις 11 Ιουλίου, αποτελούνταν από 18 αθλητές και 2 προπονητές, που αγωνίστηκαν σε τρία αγωνίσματα: καλαθοσφαίριση, επιτραπέζια
αντισφαίριση και ημιμαραθώνιο. Δύο μήνες πριν την έναρξη των αγώνων ξεκινήσαμε προπονήσεις με στόχο την καλή απόδοση στους αγώνες.

Η αγωνιστική παρουσία των ομάδων μας ήταν αξιοπρεπέστατη, αποσπώντας θετικότατα σχόλια και σεβασμό σε όλες τις αναμετρήσεις της. Μάλιστα η ομάδα της καλαθοσφαίρισης πραγματοποίησε και μια νίκη επί του Μεξικού. Κορυφαία, δε, στιγμή των αγώνων, ήταν η παρέλαση στο κατάμεστο στάδιο Ραμάτ - Γκαν, η στιγμή της εκπροσώπησης όλων των Ελλήνων Εβραίων. Η εμπειρία αυτή δύσκολα περιγράφεται και θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη όλων όσοι απαρτίζαμε την Ελληνική αποστολή.

Όλα αυτά δεν θα γίνονταν πράξη δίχως την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη του Συμβουλίου της Ι.Κ.Θ. Η Κοινότητά μας στέκεται πάντοτε αρωγός στις αθλητικές δραστηριότητες των νέων, κάτι το οποίο χαροποιεί ιδιαίτερα τους ομόθρησκους και ιδιαίτερα εμάς τους νέους.

Εκ μέρους της Ελληνικής αποστολής

Ο Αρχηγός
Ιακώβ Αρούχ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://www.maccabiah.com