24.04.2024
 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

4-5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 – AMERICAN JEWISH COMMITTEE.

Στις 4 και 5 Νοεμβρίου πολυμελής αντιπροσωπεία της American Jewish Committee επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη και την Κοινότητά μας. Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου η αντιπροσωπεία συμμετείχε στο Καμπαλάτ Σαμπάτ που διοργανώθηκε όπως πάντα στο Κοινοτικό Κέντρο. Την επόμενη ημέρα, συνοδεία του εφόρου του Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης κ. Ε. Χεκίμογλου, η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε την έκθεση «Οι Εβραίοι στη Θεσσαλονίκη. Ανεξίτηλα σημάδια στο χώρο» του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

 

 

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 – AMERICAN JOINT DISTRIBUTION COMMITTE

 

Στις 9 Νοεμβρίου βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, για μια ημέρα, ο κ. Alberto Senderey, Γενικός Διευθυντής της JOINT για την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, καθώς και ο κ. Jack Frydrych, μέλος του Δ.Σ. και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του ίδιου οργανισμού, μαζί με τη σύζυγό του. Κατά τη σύντομη παραμονή τους στην πόλη μας οι εκπρόσωποι της JOINT, συναντήθηκαν με μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου ενώ ο κύριος και η κυρία Frydrych είχαν την ευκαιρία να κάνουν και μια σύντομη εξόρμηση στη Βεργίνα και στη Βέροια όπου επισκέφτηκαν την Μπαρμπούτα και ξεναγήθηκαν στην τοπική Συναγωγή.

 

Οι συζητήσεις του Προέδρου της ΙΚΘ και των μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου με τους εκπροσώπους των δύο παραπάνω οργανισμών επικεντρώθηκαν κυρίως στην εξαιρετικά δυσχερή οικονομική συγκυρία και τις επιπτώσεις αυτής, τρέχουσες και επικείμενες, στην Εβραϊκή ζωή της Θεσσαλονίκης.