18.04.2024
 

 

Η εβδομάδα του Summer U στην Ελλάδα

Φέτος το καλοκαίρι είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στη χώρα μας το EUJS (European Union of Jewish Students) και το μεγαλύτερο Εβραϊκό event του χρόνου, το Summer U. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, περίπου 500 ομόθρησκοι φίλοι μας, έδωσαν το ραντεβού τους στην παραθαλάσσια Χανιώτη, προκειμένου να περάσουν μία εβδομάδα γεμάτη workshops, ενδιαφέρουσες ομιλίες, μαθήματα χορού, χειροτεχνίας και πολύ διασκέδαση.

 

Η άψογη συνεργασία της ελληνικής ομάδας με αυτή του EUJS, είχαν ως αποτέλεσμα την επιτυχημένη διεξαγωγή του event, το οποίο μας άφησε όλους με τις καλύτερες εντυπώσεις και μας παρακίνησε να συμμετέχουμε όλο και περισσότερο σε τέτοια Πανευρωπαϊκά, και όχι μόνο, δρώμενα.

 

Η ευρεία γκάμα των ομιλιών περιελάμβανε ενημερωτικά σεμινάρια για την ιστορία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, για την θέση της γυναίκας στον Εβραϊσμό, καθώς επίσης και για επιχειρηματικά θέματα όπως η στρατηγική σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, ο ρόλος της δημιουργικότητας στις επιχειρήσεις και τα προσωπικά κίνητρα που ο καθένας μας πρέπει να έχει στην εργασία του. Επίσης οργανώθηκε μια μονοήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, κατά την οποία, οι νέοι ξεναγήθηκαν στα σημαντικότερα εβραϊκά μνημεία της πόλης και είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην όμορφη συμπρωτεύουσα. Κάθε βράδυ είχαμε και ένα διαφορετικού είδους πάρτι στο οποίο η διασκέδαση κρατούσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

Η εβδομάδα του Summer U άφησε στους νέους τις καλύτερες εμπειρίες αλλά μας έδωσε επίσης και την ευκαιρία για ενδιαφέρουσες γνωριμίες και μελλοντικές φιλίες και διασυνδέσεις με το εξωτερικό. Σε τέτοιες εκδηλώσεις, η μικρή εβραϊκή κοινότητα της Ελλάδας, πρέπει να δείχνει δυναμικά το παρόν της, καθώς φέτος καταφέραμε να σπάσουμε κάθε ρεκόρ συμμετοχών απ’ όλη τη Ευρώπη και όχι μόνο ( για πρώτη φορά είχαμε συμμετέχοντες από τον Καναδά, Αμερική, Νότιο Αφρική κτλ) και να συσπειρώσουμε ακόμα περισσότερο την εβραϊκή νεολαία μας. Ας ελπίσουμε του χρόνου να κινητοποιήσουμε ακόμα περισσότερους σπουδαστές από όλη την Ευρώπη όχι μόνο να συμμετέχουν, αλλά και να βοηθήσουν στην οργάνωση μιας τόσο μεγάλης εκδήλωσης.

 

Χαλέγουα Μπέττυ