20.04.2024
 

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

 

Ο Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ συναντήθηκε την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010 με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.

 

Καλωσορίζοντας τον κ. Σαλτιέλ, ο κ. Πετσάλνικος αναφέρθηκε στην αρμονική συμβίωση και στην απρόσκοπτη δραστηριότητα της εβραϊκής κοινότητας στην ελληνική κοινωνία ανά τους αιώνες. Ο κ. Σαλτιέλ ευχαρίστησε τον κ. Πετσάλνικο για τη θερμή υποδοχή και συζήτησαν για θέματα που αφορούν τον Ελληνικό Εβραϊσμό.

 

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Πετσάλνικoς συμφώνησε με την τοποθέτηση του κ. Σαλτιέλ, αναφορικά με την ανάγκη ενεργής συμμετοχής της Βουλής σην «Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος».

 

Ο κ. Πετσάλνικος απεδέχθη επίσης το αίτημα της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης για την διεξαγωγή ειδικής έρευνας στο αρχείο της Βουλής των Ελλήνων που θα φέρει στο φως στοιχεία για τους 21 Έλληνες Εβραίους που υπηρέτησαν τον Ελληνικό λαό ως βουλευτές ή γερουσιαστές κατόπιν της εκλογής τους στις αναμετρήσεις που διεξήχθησαν μεταξύ 1915-1936. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, θα λάβουν την μορφή λευκώματος που θα εκδοθεί από την Βουλή των Ελλήνων.