23.04.2024
 

 

Παγκόσμια διάκριση για το βιβλίο “Art Cuisine” του Επίκουρου

Πριν από περίπου δύο χρόνια η ομάδα της Unilever Foodsolutions σε συνεργασία με τον κριτικό γεύσης Επίκουρο* (ένα παιδί της Κοινότητάς μας) προχώρησαν σε ένα δύσκολο εγχείρημα: να προσεγγίσουν μέσω ενός βιβλίου φιλοσοφικά το θέμα της Γαστρονομίας και να προσπαθήσουν μέσα από τα κείμενα του Επίκουρου να απαντήσουν στο ερώτημα κατά πόσο η γαστρονομία μπορεί να θεωρηθεί ένα είδος τέχνης.

 

∆ύο χρόνια μετά έρχεται μια παγκόσμια διάκριση. Στις 13 Απριλίου, στο θέατρο Ολύμπια του Λονδίνου, μπροστά σε 500 καλεσμένους από 47 χώρες, και στα πλαίσια των βραβείων Gourmand, το βιβλίο ”Art Cuisine” βραβεύτηκε ως το καλύτερο βιβλίο γαστρονομίας για το 2007 σε παγκόσμιο επίπεδο! Τι είναι τα βραβεία Gourmand; Είναι κάτι σαν τα γνωστά μας Όσκαρ, μόνο που αντί για ταινίες δίνονται σε βιβλία που σχετίζονται με Μαγειρική και Γαστρονομία. Ο ανταγωνισμός κάθε χρόνο είναι πολύ μεγάλος. Συγκεκριμένα για το 2007 υπήρχαν 40 διαφορετικές κατηγορίες με πάνω από 5 υποψηφίους ανά κατηγορία, από 26 χώρες και με βιβλία γραμμένα σε 14 διαφορετικές γλώσσες.

 

Στην τελετή βράβευσης παρευρέθησαν τόσο ο συγγραφέας Επίκουρος, όσο και ο κ. Γιάννης Καπλανέλης, Managing Director της Unilever Food Solutions, οι οποίοι συγκινημένοι για την αναγνώριση δεσμεύτηκαν για ακόμα πιο σπουδαίες δραστηριότητες στο χώρο της Γαστρονομίας στο μέλλον.

 

Σημ.:Το πραγματικό όνομα του Επίκουρου για ευνόητους λόγους δεν μπορούμε να το αποκαλύψουμε.